De Geheime Archieven van het Vaticaan

Het Vaticaans Geheim Archief spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding van eenieder.
Voornamelijk door zijn onvergelijkbaar lange en boeiende geschiedenis. Vandaag de dag bevat het Archief maar liefst 84 kilometer aan documenten en het is nog steeds in aangroei. Het beslaat een ononderbroken tijdspanne van meer dan achthonderd jaar. Daarnaast dragen de unieke locatie, de grootse documentaire schatten en de beperkte toegankelijkheid bij tot dit mysterieuze aura. Het waas van geheimzinnigheid dat deze belangrijke instelling van de Heilige Stoel van oudsher omgeeft, met haar allusie op ontoegankelijke geheimen, maar ook de reputatie die zij in die zin meekreeg in de literatuur en de media, maken een publicatie als deze des te aantrekkelijker.

Voor het eerst kreeg een uitgever toestemming om vrij rond te lopen in het Vaticaans Geheim Archief en kon deze bewonderenswaardige plek vastgelegd worden in schitterende foto’s. U legt een onvergetelijke wandeling af langs de meest bijzondere plaatsen en documenten. Van de voor academici toegankelijke leesruimtes tot de ontoegankelijke zalen, gedecoreerd met prachtige 16de en 17de-eeuwse fresco’s, en lokalen waar vele duizenden documenten bewaard worden.

Verspreid over dit boek ontdekt u een honderdtal documenten. Zij zijn geselecteerd en op nauwkeurige wijze toegelicht door specialisten van het Vaticaans Geheim Archief. Ze bieden u een blik op de rijkdom van de documenten die in dit historisch archief bewaard worden.

Een aantrekkelijk, sfeervol en uniek boek, zowel voor de gewone leek als voor de academicus!

De Geheime Archieven van het Vaticaan

 

Lijst van documenten

Persmap

 

De Geheime Archieven van het Vaticaan

Auteurs: Luca Becchetti, Luca Carboni, Giovanni Castaldo, Marcel Chappin, Giovanni Coco, Daniele De Marchis, Alejandro Mario Dieguez, Francesca Di Giovanni, Enrico Flaiani, Barbara Frale, Marco Grilli, Marco Maiorino, Aldo Martini, Sergio Pagano, Angelo Michele Piemontese, Luca Pieralli, Pier Paolo Piergentili, Giuseppina Roselli, Alfredo Tuzi, Gianni Venditti

hardcover
garengenaaid
30 x 30 cm
252 pagina’s
344 kleurenfoto’s

Verkrijgbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Italiaans

ISBN 9789088810084
(Nederlandse editie)

ISBN 9789088810091
(Franse editie)

ISBN 9789088810077
(Engelse editie)

ISBN 9789088810060
(Italiaanse editie)

Prijs in België: 49.90 € (incl. BTW)

Andere prijzen in het buitenland. Contacteer VdH Books voor meer informatie.

 

bestel

 


 


 
Bestel online

België:
Azur (+ internationale leveringen)
Antiqbook (+ internationale leveringen)
Proxis (+ internationale leveringen)
Exhibitions International (+ internationale leveringen)

Nederland:
Bol (+ internationale leveringen)
Boox
Libris
Bruna (+ internationale leveringen)
Ako
Van Stockum
Boek.net
Cosmox
Occident

 


 replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords replace with your keywords